Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης της Μονάδας Γαλιλαία ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 3 Νοεμβρίου 2011 και στελεχώνεται από νοσηλευτές και εκπαιδευμένους εθελοντές.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη Μονάδα, απασχολούνται, δύο φορές την εβδομάδα, 7-8 από τους περιπατητικούς ασθενείς που έχουν ενταχθεί στη φροντίδα. Οι ασθενείς φτάνουν στη Μονάδα με δικό μας μέσο, αν χρειάζεται, ή με τη βοήθεια εκπαιδευμένων εθελοντών. Οι ασθενείς απασχολούνται, εφόσον το επιθυμούν, για 4 περίπου ώρες ευχάριστα, με αφήγηση, συζήτηση, εικαστικές δραστηριότητες, προσωπική φροντίδα, υδροθεραπεία κλπ. Παράλληλα με τις δραστηριότητες, η ευκαιρία κοινωνικοποίησης καθεαυτή τους δίνει τη δυνατότητα να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιρασθούν βιώματα και συναισθήματα.

Στους ασθενείς χορηγείται ελαφρύ γεύμα, ενώ μετά το πέρας της παραμονής τους στο Κέντρο συνοδεύονται στο σπίτι τους. Το πρόγραμμα της ημερήσιας απασχόλησης προσφέρεται ανεξάρτητα ή παράλληλα με τη φροντίδα στο σπίτι οπότε οι ασθενείς, αν το επιθυμούν, μπορούν να ενταχθούν στο ένα ή και στα δύο προγράμματα παράλληλα.
logia asthenon
kanel logo
 

Το Ίδρυμα
ΠΑΥΛΟΥ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ παραμένουν
σταθεροί υποστηρικτές της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ».
Τους ευχαριστούμε θερμά!


donate now blue


TUV hellas iso9001